Vyhledat

Novinky e-mailem


Monday, 21. October 2019
Svátek má

 

Sacharidy ( souhrnný název pro cukry, které jsou také ne zce správně nazývány uhlovodany) jsou podstatnou částí potravy člověka. Asi 60% spotřeby představuje škrob ( 80% požitého škrobu tvoří amylopektin), asi 30% sacharóza ( je to řepný a třtinový cukr, naše hlavní sladidlo) a zbývajících 10% mléčný cukr, tj. laktóza.

autor: vega, vloženo: 26.3.2006, přečteno: 17888x, komentáře: 1, rubrika: Zdraví, vytisknout článek, poslat e-mailem

Přidat nový komentář


Tučné
Kurzíva
Podtržené
Číslování
Odrážky
Dolní index
Horní index
Vložit email
Zpět
Znovu
Text Color
Text Color
Text Color
Text Color
Text Color
Text Color
Text Color
Text Color
Text Color
Text Color

(c)2004-2007 MIMINET.CZ - Všechna práva vyhrazena -  ISSN 1214-9969