Krémová hrachová omáčka

Rychlá, snadná

Na 4 porce

 

1 malý pórek

150g mraženého hrášku

150 ml zeleninového vývaru

100g smetany

sůl

pepř

sušený tymián

 

Doba přípravy: 25 minut

 

V jedné porci přibližně:

665 kJ/160 kcal

4g B/11g T/12g UH/

 

1 Očištěný a omytý pórek nakrájíme na tenké kroužky. Pórek společně s hráškem podusíme 15 minut v zeleninovém vývaru.

 

2 Rozmixujeme na kaši, přimícháme smetanu a omáčku dochutíme pepřem a solí a tymiánem.

 

OBMĚNA
Podle tohoto základního receptu můžete připravovat mnoho zeleninových krémových omáček:mrkvovou, brokolicovou, květákovou, cuketovou a kedlubnovou.Pokud vaše dítě nesnáší živočišné bílkoviny, použijte o 50g více zeleniny a místo smetany použijte 1-2 lžíce oleje. K dostatečnému zahuštění se hodí strouhanka nebo nastrouhané ořechy.

autor: vega, vloženo: 27.7.2005 v 14:06, rubrika: Vaříme dětem

Článek vyšel na serveru MIMINET.CZ.
Adresa článku je: http://www.miminet.cz/clanek_tisk.php?id_rubriky=9&id_clanek=127