Květákový nákyp

Bezlepkový, vyžaduje trochu času

Na 1 dětskou porci
Od 1.měsíce a 1 dospělou porci ( nebo 3 dětské porce )

 

300 g květáku

sůl

100 g kukuřičné pšenice
muškát
250 ml pasterizovaného plnotučného mléka
50 g smetany
70 g rajčatového pyré
60 g mozzarely
tuk na vymazání formy

Doba přípravy: 50 minut

 

1368 kJ/327 kcal

13g B/14g T/39g UH/

 

1 Z omytého květáku otrháme růžičky, které očistíme. Vložíme je do hrnce s trochou vody a špetkou soli a 10 minut je vaříme. Malé děti mají rády měkký květák.

 

2 Kukuřici se špetkou soli a špetkou muškátového oříšku přivedeme spolu s mlékem k varu a vaříme ji za stálého míchání 5 minut. Stáhneme z plotny a necháme ji pod pokličkou dojít. Pak přimícháme smetanu.

 

3 Troubu předehřejeme na 180°C. Tukem vymažeme plochou formu o průměru 20 cm a kukuřičnou kaši rovnoměrně rozetřeme po dně nádoby. Do kukuřičné kaše vtlačíme květákové růžičky.

 

4 Mezi růžičky rozdělíme rajčatové pyré. Mozzarelu nakrájíme na tenké plátky a poklademe jí na povrch nákypu. Zapékáme v troubě 20 minut při 160°C.

autor: vega, vloženo: 14.10.2005 v 21:20, rubrika: Vaříme dětem

Článek vyšel na serveru MIMINET.CZ.
Adresa článku je: http://www.miminet.cz/clanek_tisk.php?id_rubriky=9&id_clanek=225